نشرات زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
فارسی English عربي
1395
-
الف
+

جشنواره «نامه ای به فرزندم» با حضور کشورهای حوزه نوروز برگزار می شود

نخستین جشنواره بین المللی «نامه ای به فرزندم» با موضوع فرزندان و جوانان آینده ساز کشورهای حوزه نوروز برگزار می شود.

نخستین جشنواره بین المللی «نامه ای به فرزندم» با موضوع «فرزندان و جوانان آینده ساز کشورهای حوزه نوروز» و با هدف معرفی معاصر در عرصه فرهنگی ناملموس این کشورها برگزار می شود.

به گزارش آی فیلم2، میراث فرهنگی، مجموعه آداب و سننی است که از پیشینیان به جا مانده و به بازماندگان خواهد رسید، این میراث، عواطفی خاص را در ما زنده یا احساسی از تعلق به چیزی را از جمله کشور، سنت و سبکی از زندگی به ما القا می کند.

نخستین جشنواره بین المللی «نامه ای به فرزندم» با محوریت فرزندان و جوانان آینده ساز کشورهای حوزه نوروز قرار است با هدف تعامل فرهنگی، هنری و اجتماعی بیشتر در موضوع پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در میان کشورهای این حوزه و کاستن فاصله فرهنگی و اجتماعی نسل جوان امروز با نسل جوان دیروز برگزار شود.

توسعه فرهنگی و علمی جوانان این کشورها از طریق آشنایی با مفاخر و هنرمندان معاصر کشورشان و ایجاد انگیزه در آنها در خصوص ارج نهادن به میراث فرهنگی ناملموس خود و هدایت توجه و نگاه فرزندان و جوانان کشورهای حوزه نوروز به آن بخش از فرهنگ کشورهایشان که کمتر شناخته شده از دیگر اهداف این جشنواره است.

دبیر نخستین جشنواره بین المللی «نامه ای به فرزندم» روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: میراث فرهنگی علاوه بر بناهای تاریخی و مجموعه هایی از اشیا، شامل آداب و سنن یا اصطلاحات و بیانات زنده نیز می شود، همچنین مواردی چون سنن شفاهی، هنرهای اجرایی، کردار اجتماعی، آیین ها، جشن ها و یا دانش و مهارت های لازم برای تولید صنایع دستی سنتی که این همان میراث فرهنگی ناملموس است.

«رضا زمانی» ادامه داد: از آنجا که میراث فرهنگی ناملموس از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و پیوسته توسط اجتماعات بشری و گروه های مردم، متناسب با محیط اطرافشان و در تعامل با طبیعت و تاریخ آنها بازآفرینی می شود، در این جشنواره بر آن شدیم تا با موضوع «نامه ای به فرزندم» و توسط مصاحبه هایی که با مشاهیر و مفاخر و اساتید این میراث فرهنگی در حوزه گسترده جغرافیای فرهنگی نوروز (شامل 12 کشور حوزه نوروز) صورت خواهد پذیرفت، سهمی در این انتقال و تعامل فرهنگی داشته باشیم.

این پژوهشگر گفت: در این جشنواره، به محل زندگی و شهر و دیار هنرمندان منتخب در یکی از زمینه های آیین های شفاهی، هنرهای اجرایی، آیین های اجرایی، دانش و کردارهای مربوط به طبیعت و جهان هستی و صنعتگری سنتی از هر یک از 12 کشور حوزه نوروز (ایران، آذربایجان، هندوستان، قرقیزستان، افغانستان، ازبکستان، ترکیه، تاجیکستان،ترکمنستان، عراق، پاکستان، قزاقستان) رفته و درخصوص تجربیات، علائق، دغدغه ها و عشق و آرزوهایشان به فرزندان و نسل جوان کشور متبوع مصاحبه می کنیم.

وی افزود: از دل این مصاحبه ها و گفت و شنودها، چهارچوب و روشی مکتوب بدست می آید که می تواند به خوبی چراغ راه جوانان علاقه مند به ادامه مسیرشان و توسعه هنرها و زمینه های فرهنگی این بزرگان در جامعه و نزد آیندگان و صدالبته گنجینه ای ارزنده از هزاران سال میراث فرهنگی ناملموس کشورهای حوزه نوروز باشد. 

تهیه مجموعه تلویزیونی مستند در این باره 

این مولف و نویسنده با بیان اینکه کمیسیون های یونسکو در کشورهای حوزه نوروز مساعدت های لازم در معرفی هنرمندان معاصر را برای معرفی بیشتر و تجلیل از مقام هنری و فرهنگی وی انجام خواهند داد، افزود: مصاحبه ها در کتاب «نامه ای به فرزندم، فرزندان و جوانان آینده ساز حوزه نوروز» با تاکید بر پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس درج و در این میان یک مجموعه تلویزیونی مستند با عنوان «میراث ناملموس، دیروز، امروز، فردا» از سخنان و جغرافیای زندگی این هنرمندان تهیه و هنر و میراث فرهنگی ناملموس آن به تصویر کشیده خواهد شد.

زمانی ادامه داد: یک تیم دو نفره برای تهیه مصاحبه و ساخت مستند در کشورهای شرکت کننده در جشنواره حضور پیدا می کند، از هر کشور پنج نامه در کتاب یاد شده درج خواهد شد؛ کتابی که فصل اول آن به مصاحبه با مفاخر و هنرمندان برگزیده کشورهای حوزه نوروز اختصاص دارد.

به گفته وی، فصل دوم شامل نامه های برگزیده پدران و مادران کشورهای حوزه نوروز به فرزندان و جوانانشان در پاسداشت و حفظ زمینه های میراث فرهنگی ناملموس بوده و فصل سوم کتاب شامل مصاحبه با مفاخر و هنرمندان برگزیده کشور میزبان (جمهوری اسلامی ایران) خواهد بود.

زمانی با بیان اینکه کمیسیون ملی یونسکوی ایران در برپایی این جشنواره مشارکت معنوی داشته و همکاری می کند، گفت: هماهنگی های لازم با مراکز کمیسیون های ملی یونسکوی کشورهای نوروز و رایزنی های فرهنگی در خصوص معرفی جشنواره و پیگیری انجام مراحل اجرایی آن از جمله این همکاری ها است.

به گفته وی، مستند سینمایی از مجموعه مصاحبه ها و فعالیت های مفاخر و هنرمندان کشورهای شرکت کننده در جشنواره و مستندی پنج تا 13 قسمت از سخنان مفاخر و هنرمندان کشورمان تولید خواهد شد و برای اکران و پخش، به جشنواره های داخلی و جهانی و شبکه های تلویزیونی داخلی و بین المللی ارائه می شود.

زمانی بدون اشاره به زمان و جزییات برگزاری این جشنواره ادامه داد: نتیجه پنج مرحله انجام شده این جشنواره، در مرحله نهایی و طی مراسم دو روزه در سال 1398 در تهران به جهانیان ارائه خواهد شد.

دبیر جشنواره افزود: این مرحله شامل گزارش جشنواره، اهداف و ظرفیت ها از سوی حامی معنوی، هیات علمی، هیات اجرایی و دبیر جشنواره، رونمایی از کتاب دوزبانه «نامه ای به فرزندم، به فرزندان و جوانان آینده ساز حوزه نوروز با تاکید بر پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس» و نمایش بخش هایی از مستندهای ساخته شده از مصاحبه و زندگی مفاخر و بزرگان هنرمند میراث فرهنگی ناملموس کشورهای شرکت کننده در جشنواره خواهد بود.

ن ذ

نظر شما
ارسال نظر